De grens over op het vmbo

De wereld houdt niet op bij de grens. Je telefoon komt uit Japan, je bed van het Zweedse Ikea en je thee uit Bangladesh. Kortom: het buitenland is overal. Wij vinden het belangrijk dat jij veel van de wereld ziet. En daarom organiseren wij veel activiteiten in allerlei landen.

Je kunt bijvoorbeeld op uitwisseling naar Estland, Finland of Oostenrijk. Je bent dan een weekje bij een gastgezin en leert hoe zij leven. Ook een supergave manier om iets van een taal te leren!

Samenwerken met scholen in de EU

Het vmbo doet mee aan het Erasmus+-project. Dit zijn losse projecten waarin verschillende scholen uit de Europese Unie samenwerken. Op dit moment loopt een project met Turkije, Portugal, Griekenland, Roemenië, Slowakije en Polen. Docenten en leerlingen uit al deze landen gaan op bezoek bij elkaar om samen te werken aan het project: ‘Keep calm, I’m a refugee’. Dat gaat over de vluchtelingen in Europa. Hoe gaan verschillende landen daar mee om? En hoe kunnen wij helpen?

Wij vinden Europa een superbelangrijk onderwerp. Daarom zijn we een “Ambassador School” voor het Europese parlement. Dit betekent dat je veel gaat leren over de Europese Unie.

Leerzaam en onvergetelijk

Een ander mooi project is de Xperiences. In een brief leg je uit waarom je graag mee wilt doen en als je wordt gekozen, mag je op avontuur. Naar Kenia, Nepal, Marokko of Lapland bijvoorbeeld! Maar een sportief weekje Ardennen kan ook. Je werkt eerst aan je sociale vaardigheden en je organiseert activiteiten om geld in te zamelen voor de reis.

Leer Engels praten in Engeland

In 2016 is een groep vierde klas vmbo’ers naar Canterbury en Londen geweest. Daar hebben ze een deel van hun examen gedaan. Spreken in het Engels terwijl een Engelse leraar luistert. Spannend! En natuurlijk hebben ze veel gezien! In 2017 zijn leerlingen naar Duitsland geweest om samen met hun docenten Duits te oefenen. Ze hebben ook veel geleerd over het vroegere Oost- en West-Duitsland.

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Havo 4-5 / vwo 4-5-6: toetsweek 3
16 t/m 24 maart

vmbo 4 BB/KB: Toetsweek 3
20 t/m 24 maart