Jouw veilige plek in de school

De meeste scholen voor voortgezet onderwijs zijn groot. Dan kun je je behoorlijk verloren voelen. Maar niet op Carmel College Salland! Je krijgt namelijk een eigen domein, jouw vaste plek in de school waar je de meeste lessen volgt. 

Hoe ziet een domein eruit?

Een domein bestaat uit zeven theorielokalen, een leercentrum waar je zelfstandig kunt werken en een stiltewerkplek. Je hebt steeds te maken met dezelfde docenten en begeleiders. Op het domein is bovendien voortdurend een onderwijsassistent aanwezig, dus je hebt altijd een aanspreekpunt voor allerlei zaken. De onderwijsassistent houdt ook toezicht in het leercentrum zodat het daar voor iedereen veilig en prettig blijft. Alleen voor de vakken gym, kunst & cultuur en Bèta verlaat je je domein.

Waarom werken met domeinen?

Om te beginnen weten we zeker dat jij beter leert als je in een vertrouwde omgeving bent. Je leert je medeleerlingen, mentor, docenten en onderwijsassistent echt goed kennen. Je komt elkaar vaak tegen en bouwt een band op. Dat maakt de stap om naar ze toe te gaan en om hulp te vragen een stuk makkelijker.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda