Wat wil je worden

De wereld verandert snel. Sommige banen die nu nog bestaan, zijn er misschien over tien of twintig jaar niet meer. Enerzijds wordt werk overgenomen door robots. Aan de andere kant komen er ook nieuwe banen bij met ander werk. Daar past ook een totaal andere wereld van opleidingen bij. En jij moet straks die vervolgopleiding gaan kiezen. Best lastig om dat goed te doen!

Wij helpen je daarmee! Hoe? Met het vak Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB).

In dit vak leer je

  • uit welke vervolgopleidingen je kunt kiezen,
  • hoe je daaruit een keuze maakt,
  • ontdekken wat bij je past,
  • je sterke en minder sterke punten kennen,
  • bezoeken afleggen die met je toekomst te maken hebben.
    (bijv. je volgende school, beurzen, voorlichtingsavonden, open dagen, bedrijfsbezoeken, speeddates met beroepsbeoefenaars).

Ik weet niet eens wat ik later wil doen, hoe kunnen jullie me dan helpen?

Je vindt nu al dingen leuk om te doen of je weet van jezelf dat je ergens goed in bent. En weet je dat nog niet, dan helpen wij jou dat te ontdekken.

Je mentor kent je het best; hij staat dicht bij je. Hij kan je prima ondersteunen in het maken van keuzes. En mocht hij het toch even niet weten, dan schakelt hij gewoon extra hulp in.

De mentor voert loopbaangesprekken met je, is aanspreekpunt voor je ouders, verwijst je door naar een specialist zoals een decaan en controleert wat je al hebt gedaan aan LOB-activiteiten.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen
Dinsdag 14 t/m dinsdag 28 mei

Centraal examen

Pro: stageweek
maandag 27 t/m vrijdag 31 mei

Pro: stageweek