Ben jij de slimste thuis?

Noemen ze jou thuis wel eens een “wijsneus”. Ben jij erg nieuwsgierig? Wil jij altijd weten waarom iets zo hoort en waarom je iets moet doen? Leer jij heel makkelijk en doe je graag wat extra? Dan ben jij misschien wel geschikt voor het atheneum-plus of het gymnasium.

Leer meer op het gymnasium

Het gymnasium lijkt erg op het atheneum. Je houdt ervan zelfstandig te werken en denkt kritisch na over allerlei onderwerpen. In de onderbouw krijg je de extra vakken Latijnse Taal en cultuur en Griekse Taal en Cultuur. In een van die twee talen doe je later ook examen. Omdat je ook het vak OWO (Oriëntatie Wetenschappelijk Onderzoek) volgt, is het gymnasium de perfecte voorbereiding op de universiteit.

De nieuwste technieken of een internationaal diploma op het atheneum-plus

Het atheneum-plus is er voor excellente atheneumleerlingen. Naast de reguliere vakken kunnen ze kiezen uit het Technology Programme of het International Cambridge Programme. Binnen het Technology Programme maken ze kennis met verschillende vormen van technologie, van medische technologie tot robotbouw. Het International Cambridge Programme leidt op voor een wereldwijd erkend diploma. Binnen het programma krijgt de leerling de kans te werken aan competenties op internationaal niveau.

Wetenschappelijk denken, werken en onderzoeken

In het vak Oriëntatie Wetenschappelijk Onderzoek (OWO) werk je in groepen zelfstandig aan projecten. De docent begeleidt de groep als coach. Je leert aan de hand van een zelfgekozen onderwerp zaken op een wetenschappelijk wijze te benaderen. Wetenschappelijk denken, werken en onderzoeken: hoe vroeger je dit leert, des te groter je voorsprong.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda

havo / vwo en vmbo GT Centraal examen: tweede tijdvak eerste afnames en herkansingen
14 t/m 25 juni

Vmbo 3: toetsweek
17 t/m 23 juni

vmbo Basis/Kader tweede tijdvak afnames en herkansingen
22 t/m 25 juni